Sekret szefa kuchni

Grupa De Heus zatrudnia wielu szefów kuchni, którzy produkują paszę dla zwierząt. Do jej wytworzenia potrzebna jest także receptura. To dlatego pracuje tutaj tak wielu mądrych ludzi, którzy wiedzą wszystko o zwierzętach i o tym, co lubią jeść.

Tworzenie receptur

Nasi eksperci w zakresie żywienia zwierząt wiedzą dokładnie, jakich składników potrzebujemy, aby stworzyć smaczne i zdrowe pożywienie dla krów, kurczaków, świń i innych zwierząt. Tworzą oni receptury, których nasi szefowie kuchni używają do produkcji paszy w fabryce.


Receptura dla każdego gatunku

Istnieją duże gospodarstwa rolne, małe gospodarstwa rolne, gospodarstwa, w których zwierzęta wychodzą poza gospodarstwo, a także gospodarstwa, w których zwierzęta są trzymane w środku. Gatunek zwierzęcia, jego wiek, stan zdrowia i klimat w oborze, w której żyje, mają wpływ na samo zwierzę, co przekłada się na to, co będzie spożywało. Wszystkie te różnice są brane pod uwagę przez specjalistów ds. żywienia, którzy opracowują najlepsze możliwe receptury. Każde gospodarstwo rolne otrzymuje własną paszę dla bydła, która pod każdym kątem jest dostosowana do żyjących tam zwierząt!

Czy wiesz, ile zwierząt karmimy?

Tyle zwierząt grupa De Heus karmi każdego dnia w Polsce:

  • co 4 udko i pierś możliwe do kupienia w sklepie, pochodzą od brojelrów karmionych naszą paszą, a nasze nioski zniosły aż 1,5 mld jaj
  • paszę spożywa 3 000 000 tuczników, 2 000 000 prosiąt i 500 000 loch
  • co 4. krowa żyjąca w Polsce spożywa paszę produkowaną w De Heus

Jak prezentować bez stresu?

Przed Tobą pierwsza lub kolejna prezentacja przed całą klasą? Nie stresuj się! Zobacz, jak my radzimy sobie w takich sytuacjach!